°C 11

Anita Gelo Zidar europska prvakinja s Hrvatskom, Ivica Cavrić osvojio srebro i broncu!

01.09.2021.

Damir Žbulj

Fantastičan rezultat ostvarila je naša Velikogoričanka Anita Gelo Zidar, koja je s hrvatskom reprezentacijom na ovogodišnjim EDF Europskom prvenstvu u elektroničkom pikadu, održanom u Sloveniji, osvojila zlato!

Therme Olimia ugostile su u organizaciji European Darts Federation 20 reprezentacija i gotovo tisuću igračica i igračica.

Hrvatska je osvojila ukupno 17 odličja, a kruna fenomenalnog nastupa bio je naslov europskih prvakinja, koje su u finalu s Austrijankama osvojile Anita Zidar, Jasminka Adamić Mrnjec, Marijana Puček, Sandra Ivić i Marina Letica, predvođene izbornicom Tanjom Perić.

Lani su cure bile brončane, no, sada su pokazale kako su najbolje u Europi.

Sjajan je bio i Velikogoričanin Ivica Cavrić, koji je s Deanom Biškupićem, Dragutinom Pečnjakom, Nevenom Rešetarom, Perom Ljubićem i Markom Paternostom zaslužio titulu europskih viceprvaka. I oni su u finalu igrali s Austrijom, ali nisu se uspjeli popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Ivica je zablistao i u pojedinačnoj konkurenciji, u disciplini Cricket bio je brončani, iza Austrijanca Rasztovitsa i neprikosnovenog hrvatskog majstora Borisa Krčmara, najboljeg igrača elektroničkog pikada u povijesti ovog sporta.

Krčmar je nedavno bio i u Velikoj Gorici, na borilištu na otvorenom u Pješčanoj Areni u Cvjetnom naselju osvojio je jaki turnir u organizaciji Pikado kluba Chill, upravo ispred Cavrića.