°C 6

53za53nju: I Dino Bošnjak trči za nastradale u potresu, uključite se i vi u 'virtualnu' humanitarnu utrku

04.01.2021.

Damir Žbulj

Pomoć za nastradale u razornom potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak, Baniju, ali i dobar dio Zagrebačke županije, turopoljski kraj, Pokuplje i Vukomeričke gorice bit će potrebna i u tjednima i mjesecima koji su pred nama.

U akciju su se uključili i brojni trkači, biciklisti i rekreativci, kojih već ima gotovo pet tisuća.

Virtualna utrka 53za53nju omogućuje vam da se prijavite u nekoliko različitih disciplina, od 5,3 kilometra trčanja, hodanja ili čak klizanja pa do 53 kilometra vožnje biciklom ili 53atlona, koji obuhvaća 500 metara plivanja, 5 km trčanja i 47,5 kilometra bicikliranja.

Donacija iznosi 53,00 kune, a po izboru se može izvršiti i veća uplata. Uplatnice su generirane odmah nakon prijave pored imena i prezimena. Cjelokupni iznos bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici. Sav angažman i troškove akcije snosi Rotary. Virtualna utrka počela je prvog dana nove 2021. godine i traje do 15. siječnja. Prilikom prijave se automatski dodjeljuje virtualni startni broj, a prijava rezultata se vrši online preko aplikacije stoperica.hr u kartici trkača. Startni paket donosi i startni broj kojega je moguće isprintati te digitalnu zahvalnicu po završetku utrke.

Trkačica Tena Sakar Vukić objavila je kako se u akciju uključio i naš Velikogoričanin Dino Bošnjak, ponajbolji hrvatski atletičar i član AK Velika Gorica.  Sigurni smo kako će mu se u ovoj 'virtualnoj' utrci priključiti i brojni sugrađani i sugrađanke.