°C 6

4. NL: Zelina poražena od Gaja

07.11.2017.

Igor

Četvrtoligaši su proteklog vikenda odigrali susrete 13. kola. Derbi utakmica odigrana je u malom zagorskom mjestašcu Maču, gdje su domaći nogometaši Gaja ugostili drugoplasiranu Zelinu koju su porazili s 2:0.

Ovom pobjedom Gaj je preskočio Zelinu na ljestvici te su sada oni drugoplasirani sastav lige s četiri boda manje od vodećih Ponikva koje su u ovom kolu gostovale u Strmcu Samoborskom kod Save. Susret je završio bez pobjednika rezultatom 1:1. Zelina koja je uoči ovog kola bila druga, pala je na petu poziciju, domaćim pobjedama preskočili su je Gradići i Jarun.

Gradići čiji igrači ove jeseni igraju nikad bolji nogomet otkako se natječu u ovome rangu slavili su u susretu protiv Karlovca 1919. Iako su gosti nakon prvih 45 minuta imali vodstvo od 1:0 koje im je donio iskusni Matija Štefančić, u nastavku su domaći igrači preokrenuli rezultat na svoj mlin upisavši pobjedu od 3:1 u koju su pogotke ugradili Marko Župetić, Ivan Rajić i Filip Župetić.

Novak u ligi, Jarun bio je siguran u susretu protiv Croatije čije su igrače porazili s 3:0. Kolo domaćina zaključili su pobjedama i Polet koji je s 3:1 slavio protiv Slunja, zabočka Mladost je s visokih 6:0 razbila Samobor, dok je petrinjska Mladost s 2:0 porazila Dinamo iz Odranskog Obreža.

Čast gostiju obranio je Savski Marof koji je dugi niz bez pobjede prekinuo slavljem kod Stupnika gdje su upisali pobjedu od 2:1. (FOTO: Facebook NK Zelina)