°C 13

Županija poziva da predložite kandidate za „Nagradu za promicanje prava djeteta“

13.09.2019.

Petar Brnada

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je natječaj za dodjelu “Nagrade za promicanje prava djeteta” u 2019. godini za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece.

Za promicanje prava djeteta dodjeljuje se Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo, a natječaj je otvoren do četvrtka, 26. rujna.

Ministarstvo poziva pravne i fizičke osobe da predlože kandidate za nagrade. Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima ili grupi za najvažnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine.

-Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajni doprinos promicanju prava djeteta, koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, tijekom profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece kao i onima koji su „označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske“- navode iz Zagrebačke županije.

Prijedlozi za dodjelu nagrade upućuju se na adresu: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sektor za obitelj, djecu i mlade, Služba za obitelj i djecu, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb, s naznakom „Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta – ne otvarati“.

Detalje možete pročitati OVDJE.

Foto: Zagrebačka županija