°C 23

Županija daje tisuću kuna za svako novorođeno dijete

22.11.2019.

Romana Šimek

Poštovani novopečeni roditelji, Zagrebačka županija dodjeljuje 1000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć Zagrebačke županije u iznosu od 1000 kuna može ostvariti jedan od roditelja/ samohrani roditelj/ roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je državljanin Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje 1 godinu prije dana rođenja djeteta.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj Zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb.

Inače, u 2018. godini Zagrebačka županija isplatila je 2389 jednokratnih novčanih pomoći za što je izdvojeno 2.389.000 kuna.

Obrasci zahtjeva kao i sve dodatne informacije o ostvarenju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze se ovdje.

foto: Ilustracija/Pixabay