°C 0

Županija broji pedesetak novih slučajeva, no ozdravilo je 20 osoba!

20.10.2020.

Maja Peranić

Počet ćemo danas vijesti o koronavirusu brojkom oporavljenih osoba na području županije koja je itekako pozitivna. Naime, od bolesti je, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije ozdravilo 20 osoba.

Što se tiče novozaraženih njih je danas ipak manje nego proteklih dana. Nove slučajeve broje svi gradovi, a ukupno ih je 51.

Po gradovima i općinama koji bilježe slučaj po slučaj to izgleda ovako: 2 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 11 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 9 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 4 Dugo Selo, 1 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, 1 Brdovec, 2 Bistra, 1 Pušća, 1 Dubravica, 1 Klinča Sela, 1 Stupnik, 1 Krašić, 1 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 4 Rugvica.

-Od 51 novooboljele osobe 17 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s bolničkom ustanovom, 3 slučaja su importirana iz Italije, Francuske i Slovenije, za 15 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 15 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 170 osoba-objavila je Županija.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.