°C 12

Župan Kožić i gradonačelnik Zurovec o školi u Strmcu stradaloj u požaru, evo što će biti prioritet

14.08.2020.

Petar Brnada

Župan Stjepan Kožić održao je radni sastanak s gradonačelnikom Svete Nedelje Dariom Zurovcem kako bi nastavili razgovore o gradnji škole u Strmcu kao i osiguravanju neometanog početka nastave za dio učenika Područne škole Strmec koja je u srpnju djelomično stradala u požaru, javljaju iz Županije.

-U ovom trenutku radi se na uklanjanju svih potencijalnih opasnosti i ograđivanju opožarenog dijela škole kako bi se onemogućio pristup djece tom prostoru. U požaru su uništene dvije učionice u desnom krilu škole, kao i informatička učionica- podsjetili su iz Županije.

Nagorjelo je krovište, izgorjeli su prozori, uništen je strop, a šteta je i na parketima i zidovima. Lijevo krilo škole nije oštećeno pa će se u njemu nastava moći neometano odvijati dok će se najbolja lokacija za nastavu četiri razredna odjeljenja odabrati nakon temeljite analize, o čemu će roditelji i djeca biti pravovremeno obaviješteni.

Što se tiče gradnje nove škole zajednički stav je da je ona prioritet te se sukladno tome poduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi izgradnja škole krenula u najkraćem roku.