°C 3

Ženski lopovski dvojac u Vrbovcu krao paštete i četkice za zube

19.02.2021.

Maja Peranić

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe koje su iz trgovine u Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu u dva navrata ukrale veliku količinu pašteta, četkica za zube te mliječnih deserata. Riječ je o 40-godišnjakinji i 23-godišnjakinji koje se sumnjiči za ovo kazneno djelo.

-Sumnja se da su 30. siječnja 2021. godine oko 16.30 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari, došle u trgovinu u Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu, iskoristile zauzetost zaposlenika te s prodajnih polica otuđile ukupno 26 četkica za zube i 15 komada pašteta. Otuđene artikle sakrile su u svoje torbice te se udaljile iz trgovine-izvijestila je policija.
 
Nekoliko dana kasnije, 4. veljače oko 16 sati, u istoj su namjeri ponovo zajedno došle do iste trgovine te s prodajnih polica otuđile 144 komada različitih pašteta i 16 komada mliječnog deserta. S otuđenim artiklima, koje su prethodno sakrile u torbice, zatim su se udaljile iz trgovine, priopćili su iz policije.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 4700 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.