°C 29

Zelina: Uvodna konferencija projekata energetske obnove zgrada javne namjene

11.07.2019.

Josipa Hodalj

U gradskoj vijećnici održana je uvodna konferencija 2 projekata, od kojih je jedan projekt Energetska obnova zgrade gradske uprave Grada Svetog Ivana Zeline, a drugi projekt je Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

Pozdravnu riječ održao je gradonačelnik Hrvoje Košćec. Oba projekta predstavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, Anita Findri Ratkajec.

- Kroz projekte energetske obnove zgrada gradske uprave i Pučkog otvorenog učilišta doprinijet će se smanjenju potrošnje energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 60% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje i hlađenje prije provedbe mjera energetske obnove.- komentiraju iz Grada te dodaju - Projekti energetske obnove financirani su iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, prioritetna os 4 - Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Direktor Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, Dubravko Ponoš komentirao je kako Grad Sveti Ivan Zelina može biti primjer drugim sredinama kada se radi na apliciranju na natječaje koje raspisuje Fond. Također, istaknuo je kako je Fond spreman te da će biti u partnerskom odnosu s Gradom koristeći europska sredstva.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici  izvođača radova na energetskoj obnovi zgrada.

 

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina