°C 23

Zaprešić: Učenike će dočekati udžbenici, radne bilježnice i radni materijali

12.07.2019.

Romana Šimek

Za školsku godinu 2019./2020., Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za dodjelu besplatnih udžbenika učenicima osnovnih škola.

Grad Zaprešić će, uz sufinanciranje Zagrebačke županije, redovitim učenicima osnovnih škola osigurati dodjelu drugih obrazovnih materijala, odnosno, radnih bilježnica i radnih materijala za tehničku kulturu, i to:

- učenicima osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zaprešić (OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo)

- učenicima koji polaze osnovne škole drugih osnivača, a imaju prebivalište na području Grada Zaprešića,

pod uvjetom da pravo na drugi obrazovni materijal ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi te da je izvršen povrat preuzetih besplatnih udžbenika za školsku godinu 2018./2019.

Učenici koji po drugoj osnovi ostvaruju pravo samo na dio drugog obrazovnog materijala, imaju pravo na dodjelu razlike koja je potrebna za formiranje kompleta koji osigurava Grad Zaprešić.

Dodjela besplatnih udžbenika i drugih obrazovnih materijala osigurat će se:

- vraćenim upotrebljivim besplatnim udžbenicima koji su osigurani za školsku godinu 2018./2019.,

- dopunom udžbeničkog fonda, odnosno, nabavom novih udžbenika zbog razlike u broju učenika, nadomještanja radnih udžbenika koji se ne mogu naslijediti te dotrajalih udžbenika,

- nabavom novih udžbenika za razrede u kojima kreće primjena novih kurikuluma za 1. i 5. razred te za predmete kemija, fizika i biologija u 7. razredu,

- nabavom novih radnih bilježnica i radnog materijala za tehničku kulturu.

Podjela udžbenika i drugih obrazovnih materijala obavljat će se početkom nove školske godine prema rasporedima koje će škole objaviti naknadno.

Roditelji su obvezni potpisati Izjavu o preuzimanju besplatnih školskih udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2019./2020. te nabaviti drugi obrazovni materijal prema popisima objavljenim na mrežnim stranicama škola.