°C 28

Zaprešić: Na željezničkom kolodvoru parkiranje će biti besplatno!

12.03.2019.

Vana Pocrnjić

Uz zaprešićki željeznički kolodvor trenutno su u tijeku radovi na uređenju i označavanju parkirališnih mjesta te autobusnih stajališta, kako bi se omogućio prilaz autobusima koji će prevoziti putnike u razdoblju zatvaranja pruge radi izvođenja radova na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić-Zabok.

Osim toga, nakon puštanja u promet Južne obilaznice, namjera je premjestiti autobuse koji se trenutno zadržavaju u Ulici Ante Starčevića na željeznički kolodvor Zaprešić. Time će se u konačnici povećati prometna preglednost, protočnost i sigurnost u Starčevićevoj, a željeznički kolodvor pretvoriti u autobusno-željeznički terminal prema modelu „park and ride“ kao dobrom primjeru intermodalnog prijevoza putnika.

Gradnjom pristupne ceste uz Vrtni centar prema Ulici Davora Bašića, odnosno, kružnom toku na Aveniji hrvatskih branitelja, stvoreni su preduvjeti za uređenje parkirališta i ulazno-izlaznih perona za autobuse uz kolodvorsku zgradu. Podsjećamo i kako je prošle godine, uz željeznički kolodvor, Grad Zaprešić uredio novih stotinjak parkirališnih mjesta za osobne automobile te napominjemo kako se ondje naplata parkinga NEĆE uvoditi, niti je bila u planu.

-Nadalje, do 22. ožujka je otvoreno internetsko Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada Zaprešića, pa pozivamo građane da se uključe svojim prijedlozima i primjedbama-kazali su iz Grada.

(Foto: Grad Zaprešić)