°C 23

Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić

23.06.2022.

Redakcija

Zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću teško je stradala u potresu, no uskoro će u kompletnu obnovu koju će u cijelosti s 23,8 milijuna kuna financirati Zagrebačka županija. Ugovore za tu namjenu danas su potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije koji je raspisan u travnju ove godine, a na koji su do sada zaprimljene 62 prijave, a odobreno sredstava u vrijednosti nešto više od 50,5 milijuna kuna.

- Samo u ovoj godini za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a u 2023. i 2024. planirano je po 40 milijuna kuna tako da ukupno možemo govoriti o 160 milijuna kuna - rekao je župan Stjepan Kožić, zahvalivši Vladi RH na osiguranim decentraliziranim sredstvima.

Kožić je istaknuo kako dosad potpisani ugovori nisu „mrtvo slovo na papiru“ već nešto što se realizira na terenu diljem županije.

- Najbolji primjer toga je simbol potresa na našem području, crkva u Kravarskom za čiju smo izgradnju dodijelili preko 10 milijuna kuna, a koja je sada u ozbiljnoj fazi izgrađenosti - naglasio je Kožić.

Prve procjene štete od potresa za Zagrebačku županiju iznosile su 1,2 milijarde kuna, a čak polovica tog iznosa odnosila se upravo na Zaprešić.

- Uz stambene objekte, stradalo je niz javnih zgrada, poput suda i Pučkog otvorenog učilišta koje smo u potpunosti iselili. Današnjim potpisom ugovora stvaramo preduvjete da krenemo u javni natječaj, a u trećem kvartalu ove godine, nadamo se i s konkretnim radovima - rekao je gradonačelnik Željko Turk, zahvalivši Zagrebačkoj županiji na dodijeljenim sredstvima.

Foto i tekst: Zagrebačka županija

"Županija na dlanu" proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Galerija slika

Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić Zagrebačka županija s gotovo 24 milijuna kuna u cijelosti će financirati obnovu POU Zaprešić