°C 18

Zagrebačka županija osigurala 150 tisuća eura za 42 manifestacije značajne za turističku ponudu zelenog zagrebačkog prstena

18.07.2023.

Redakcija

Zagrebačka županija u ovoj će godini sa 150.000 eura financijski podržati organizaciju 42 manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije.

- Cilj ovih potpora je poticati turističku djelatnost u lokalnim jedinicama te tako obogatiti turističku ponudu Zagrebačke županije, sačuvati i oživjeti kulturu, tradiciju i narodne običaje te promicati razvoj turizma – poručili su iz Zagrebačke županije.

Sredstva se dodjeljuju temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije za 2023. godinu koji je bio otvoren do 12. svibnja ove godine. Na natječaj su se mogle prijaviti javne ustanove, gradovi i općine, turističke zajednice i udruženja obrtnika registrirana na području Zagrebačke županije, a koji organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Ovo su neke od manifestacija koje su dobile potporu: 19. Bučijada u Ivanić-Gradu, Dani vina 2023. u Jastrebarskom, Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu, 197. Samoborski fašnik, Dani Jelačića u Zaprešiću, Stara jela z Dugog Sela, 22. Gastro Turopolja u Velikoj Gorici, 23. Svetonedeljska fišijada, a cjelokupni popis dostupan je ovdje.