°C 21

Zagrebačka županija: 84 slučajeva zaraze, 8 osoba izliječeno!

03.04.2020.

Redakcija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka 3. travnja 2020. godine do 11:00 sati evidentirano je 84 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o 4 osoba više. Izliječeno je 8 osoba, a preminula je jedna osoba u nedjelju, 29. ožujka.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

 

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

Podsjećamo i da su na području Zagrebačke županije osposobljenje 3 COVID-19 ambulante za uzimanjem briseva za testove na koronavirus. U Ispostavi Samobor brisevi se uzimaju od ponedjeljak 30. ožujka, danas s uzimanjem briseva kreće Ispostava Velika Gorica, a od ponedjeljka 6. travnja i Ispostava Ivanić-Grad. Napominjemo kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobit KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris. Više informacija je dostupno OVDJE.

Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay