°C 8

Za župana Zagrebačke županije bore se četiri kandidata, građani biraju i između 9 lista za Skupštinu

02.05.2021.

Maja Peranić

Županijsko izborno povjerenstvo Zagrebačke županije objavilo je jučer pravovaljane liste za župana i Županijsku skupštinu Zagrebačke županije. U utrku za župana ulaze četiri kandidata.

Stanovnici 9 gradova i 25 općina Zagrebačke županije na ovim će lokalnim izborima, 16. svibnja, moći birati između četiri kandidata za župana i njegove zamjenike. To su Ana Bolšec iz stranke FOKUS sa zamjenicima Borisom Savićem i Ivanom Pukljak, Stjepan Kožić kandidat koalicije HDZ-a, SKNL, 355 Stranke rada i solidarnosti, HSU-a, HSLS-a i HNS-a sa zamjenicima Ervinom Kolarcem i Damirom Tomljenovićem, Domagoj Lovrić iz Domovinskog pokreta sa zamjenicima Damirom Čičkom i Antonijom Marinom te Mihael Zmajlović ispred koalicije SDP-a i HSS-a sa zamjenicima Hrvojem Frankićem i Mirelom Katalenac.

Također, glasat će se za jednu od ukupno 9 kandidacijskih lista za izbor članova županijske skupštine i to između lista: Domovinskog pokreta, FOKUS-a, GLAS-a, koalicije HDZ-HSU-HNS-HSLS, MOST-a, Pavao Grom Nezavisne liste, koalicije SDP-HSS, koalicije SKNL-BM365 Stranka rada i solidarnosti te Živog zida.

Popis pravovaljanih lista kandidata za župana Zagrebačke županije i zamjenike možete pronaći ovdje, a liste za članove Županijske skupštine ovdje.