°C 27

Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana

22.05.2023.

Redakcija

Za mjesec dana trebali bi početi gradnja škole u Dubrancu, rekao je danas gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar tijekom potpisivanja ugovora sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem.

- Kroz mjesec dana trebali bi krenuti radovi, a rok izvršenja radova je 200 radnih dana. Mi smo priželjkivali da škola bude dovršena do jeseni, ali to u ovome trenutku nije realno. No, najvažnije je da su sredstva osigurana i da ćemo svi zajedno posjetiti Dubranec kad se otvori nova škola – rekao je gradonačelnik Ačkar.

 

Župan i gradonačelnik potpisali su dva ugovora, uz onaj za izgradnju škole, potpisan je i ugovor za financiranje obnove društvenog doma u Kozjači. Dva ugovor vrijedna su gotovo 2,9 milijuna eura.

Gradonačelnik Ačkar prijateljski je pozdravio župana Kožića i zahvalio mu na dosadašnjoj suradnji.

- Jako je bitna činjenica koliko će sredstava biti uloženo u našu Veliku Goricu zahvaljujući Vladi i Zagrebačkoj županiji. Moram priznati da smo imali odličnu suradnju sa županom u protekle dvije godine. Želim se zahvaliti i ravnateljici, mjesnom odboru i udrugama koje su u ovome periodu djeci omogućili dostojne uvijete za školovanje u vatrogasnom domu u Bukovčaku – rekao je gradonačelnik.

Župan Kožić izrazio je svoje zadovoljstvo što će djeca napokon dobiti priliku učiti u novoj školi, ali tome što će se strukturno obnoviti društveni dom.

- Nadam se da će djeca i roditelji biti zadovoljni i želja nam je da i djeca u ruralnim sredinama imaju uvjete kao i djeca u gradovima. Rekao bih da su to značajna sredstva. Poziv za dodjelu sredstava za obnovu od potresa raspisan je u travnju prošle godine i dosad smo potpisali 76 ugovora, vrijednih 17,5 milijuna eura. Velikoj Gorici je pripalo 4,7 milijuna eura od ukupnog iznosa – istaknuo je župan.

 

Naglasio je kako bez pomoći Vlade ne bi bilo tolike količine sredstava za obnovu.

- Važno je da možemo koristiti decentralizirana sredstva za obnovu od potresa i da će nam biti omogućeno da ih koristimo dok ne obnovimo sve objekte. Štete nastale u potresu su velike na prostoru Zagrebačke županije – zaključio je Kožić.

Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Galerija slika

Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana Za mjesec dana kreće gradnja škole u Dubrancu: Radovi bi trebali biti gotovi za 200 radnih dana