°C 2

Velika Gorica: Kod 36-godišnjakinje pronašli 20 stabljika marihuane, drogu i pušku!

08.07.2021.

Maja Peranić

U kući 36-godišnjakinje u Velikoj Gorici policija je pronašla 20 stabljika konoplje, pakiranu konoplju, MDMA tablete te jednu pušku. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
-Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje, nabavljala veće količine droge MDMA, a također je s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje, u svojoj kući na području Velike Gorice sadila konoplju nakon čega je biljke sušila, usitnjavala i vagala te tako dobivenu drogu preprodavala na nezakonitom tržištu-izvijestila je policija.


 
Naime, pretragom kuće koju koristi 36-godišnjakinja pronađeno je 20 stabljika konoplje visine od 10 do 120 cm, ukupno 38 grama konoplje pakirane u dva paketa, 19 tableta droge MDMA, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge i jedna puška s užlijebljenim cijevima. Količina pronađene droge i digitalna vaga nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju, istaknuto je iz policije.


 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Također, protiv osumnjičene će redovnim putem nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. st. 4. kažnjiv po čl. 70.  st. 1.  t. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

foto: PUZ

Galerija slika

Velika Gorica: Kod 36-godišnjakinje pronašli 20 stabljika marihuane, drogu i pušku! Velika Gorica: Kod 36-godišnjakinje pronašli 20 stabljika marihuane, drogu i pušku! Velika Gorica: Kod 36-godišnjakinje pronašli 20 stabljika marihuane, drogu i pušku! Velika Gorica: Kod 36-godišnjakinje pronašli 20 stabljika marihuane, drogu i pušku! Velika Gorica: Kod 36-godišnjakinje pronašli 20 stabljika marihuane, drogu i pušku!