°C 7

U Zagrebačkoj županiji rekordna 53 slučaja koronavirusa: Više na istoku županije! U samoizolaciji još 236 osoba!

09.10.2020.

Maja Peranić

Čak 53 nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije. To je najveći broj od pojave virusa na području županije do danas. Najviše je pogođen istok županije, grad Dugo Selo i susjedne mu općine Brckovljani i Rugvica.

Od svih 9 gradova županije danas jedino u Svetoj Nedelji nema novog slučaja zaraze.

Ovo su današnje brojke po gradovima: 5 Grad Samobor, 1 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 5 Grad Velika Gorica, 3 Grad Ivanić-Grad, 14 Grad Dugo Selo, 4 Grad Vrbovec, 3 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Bistra, 1 Općina Luka, 1 Općina Klinča Sela, 1 Općina Stupnik, 1 Općina Kloštar Ivanić, 1 Općina Križ, 3 Općina Brckovljani, 6 Općina Rugvica, 1 Općina Farkaševac. Izliječene su 3 osobe.

-Od 53 novooboljelih osoba 22 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s privatnom proslavom, 1 slučaj je povezan s boravkom u inozemstvu, dok je za 29 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 236 osoba-izvijestila je Županija.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 989 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 613 osoba, a 17 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 359 slučajeva.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.