°C 7

U Zagrebačkoj županiji od koronavirusa boluje 4121 osoba, 169 novih!

30.11.2020.

Maja Peranić

Koronavirusom je na području Zagrebačke županije trenutno zaražena 4121 osoba, od toga je 169 novooboljelih kojima je pozitivitet potvrđen u posljednja 24 sata. Zbog velikog broja zaraženih srednjoškolci su od danas na on line nastavi, sve do kraja ovog polugodišta – 24. prosinca, a i praznici će im, kao i osnovnoškolcima biti jedan tjedan duži.

Od 169 novozaraženih u županiji danas je najviše ponovo u Samoboru – 41, slijedi Velika Gorica s 26, zatim Sveta Nedelja s 19, Ivanić-Grad u kojem je 17 novozaraženih, a dvoznamenkastu brojku još jedino imaju Zaprešić i Jastrebarsko gdje je po 10 novih slučajeva zaraze. U Dugom Selu je 7 novooboljelih, u Svetom Ivanu Zelini 5, a Vrbovec danas bilježi tek 2 nova slučaja.

Što se tiče općina najviše slučajeva je danas u Križu - 6, zatim u Klinča Selima – 5, a Kloštar Ivanić broji nova 4 slučaja. Po 3 novozaražena su u Brdovcu, Bistri, Pisarovini, Rugvici, dok po jedan slučaj imaju Jakovlje, Dubravica, Krašić, Kravarsko i Bedenica.

Jedna je osoba preminula 28.11.2020. u Križu.

Samoizolacija je propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola i učenicima 1 razreda srednje škole.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.