°C 2

U Velikoj Gorici pod rotirkama lovili 46-godišnjaka: Napuhao čak 2,3 promila, a vozačka mu već ranije poništena!

23.09.2021.

Petar Brnada

Prava policijska potjera zbila se u ponedjeljak, 20. rujna, u Ulici Matice hrvatske. Pijani 46- godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Matice hrvatske u Velikoj Gorici, dok je prethodno u više navrata ignorirao upaljene zvučne i svjetlosne signale na službenom policijskom vozilu, odnosno odbijao se zaustaviti na znakove ovlaštene osobe.

Iz policije su otkrili da je u konačnici vozilo s kojim je upravljao 46-godišnjak zaustavljeno te je obavljenim nadzorom vozila i vozača od strane policijskih službenika utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,31 g/kg u organizmu, pod zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije te dok mu je vozačka dozvola poništena zbog sakupljenih kaznenih bodova.

-Po utvrđenom vozač je uhićen te je po otriježnjenju prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena nepravomoćna zatvorska kazna u trajanju od 60 dana, dok je temeljem rješenja o zadržavanju prepraćen u zatvor na 12 dana- priopćili su iz PUZ-a.