°C 9

U Turopolju priveden 46-godišnjak: U kući skrivao 68 kg duhana i preko 550 kutija cigareta koje je ilegalno prodavao

25.11.2021.

Redakcija

Iz Policijske uprave zagrebačke javljaju da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je na velikogoričkom području počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Kako se navodi u priopćenju, sumnja se da je 46-godišnjak od početka 2021. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, na zasad nepoznat način nabavio suhi rezani duhan i cigarete bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Turopolja. Tako pripremljen duhan i duhanske prerađevine preprodavao na parkiralištu na području Turopolja.

-Dio takvog duhana, sumnja se, prodavao je i građanima koji su osobno dolazili na njegovu kućnu adresu radi kupnje tih proizvoda. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici proveli su pretragu njegove kuće i dvorišnih objekata kojom prilikom je policijskim službenicima predao ukupno 68.3 kg suhog rezanog duhana, 556 kutija cigareta bez istaknutih markica i 3220 ručno rađenih cigareta- kazali su iz PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)