°C 16

U Samoboru otvorena "Socijalna samoposluga"! Priključite se i pomozite!

24.09.2020.

Maja Peranić

Završna konferencija provedbe projekta "Nisi sam" održana je jučer u preuređenim prostorijama Mikrodoma u Samoboru. Bilo je to i službeno otvorenje prve socijalne samoposluge u Samoboru.

Cijeli projekt provodilo je Gradsko društvo Crvenog križa Samobor bio je usmjeren zapošljavanju žena starosne dobi oko 50 godina, onih koje tržište rada uglavnom ne prepoznaje pa teško dolaze do posla, a čije su usluge pomoći i njege za starije i nemoćne u današnje vrijeme itekako potrebne. Edukaciju je završilo 12 žena, koje su unazad 2 godine brinule najprije za 87, a potom za 60-ak korisnika, dok su njih još 3 pred završetkom osposobljavanja za gerontodomaćice.Sve je u potpunosti, u iznosu od 2.516.365,28 kuna, financirano iz Europskog socijalnog fonda, a uz samoborsko Gradsko društvo Crvenog križa partneri u projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Samobor, Grad Samobor, Grad Sveta Nedelja i Općina Stupnik.

Na konferenciji je istaknuta neizmjerna potreba za brigu i pomoć starijima i nemoćnima te socijalno ugroženima u čemu će uvelike pomoći novoobnovljene prostorije Mikrodoma među kojima je i socijalna samoposluga.Socijalna samoposluga namijenjena je korisnicima u sustavu socijalne skrbi te svim samoborskim obiteljima čiji prihod ne prelazi više od 2000 kuna po članu kućanstva. Police su popunjene osnovnim namirnicama prikupljenima donacijama građana i trgovačkih centara s kojima surađuju, a iz Crvenog križa uputili su poziv i prema samoborskim tvrtkama, obrtima i svima ostalima da ih svojim prilozima i nadalje dopunjavaju, na korist svim stanovnicima Samobora, Svete Nedelje i susjednih općina koji su se našli u životnim nevoljama.

(foto: Grad Samobor)

 

Galerija slika

U Samoboru otvorena "Socijalna samoposluga"! Priključite se i pomozite! U Samoboru otvorena "Socijalna samoposluga"! Priključite se i pomozite! U Samoboru otvorena "Socijalna samoposluga"! Priključite se i pomozite!