°C 28

U ponedjeljak počinje nastava, no ne vraćaju se svi učenici u svoje škole

14.01.2021.

Maja Peranić

Povratak u školske klupe očekuje u ponedjeljak školarce i u Zagrebačkoj županiji, a nastava će se ne samo zbog epidemije već i zbog oštećenja koje su zgrade nekih škola pretrpjele u potresu, morati prilagoditi novonastaloj situaciji. U našoj županiji najviše su stradali objekti na području Zaprešića i Velike Gorice gdje su zgrade nekoliko škola, osnovnih, područnih ili pak glazbenih škola ne upotrebljivih.

Zaprešić: Školarci iz OŠ A. Augustinčića sele u OŠ Ljudevita Gaja

Zbog oštećenja nastalih u potresu učenici nižih razreda i boravka OŠ A. Augustinčića započinju nastavu po modelu A u prostorijama OŠ Lj. Gaja, potvrdili su iz Grada Zaprešića.
Učenici viših razreda OŠ A. Augustinčića krenut će s nastavom po modelu C (na daljinu) do završetka radova na sanaciji škole koji se očekuju do sredine veljače. Plan i organizacija rada bit će objavljen tijekom sutrašnjeg dana, naglasili su iz Grada.

Učenici nižih razreda OŠ Lj. Gaja i OŠ Kupljenovo te maturanti SŠ „Ban J. Jelačić“ polazit će nastavu po modelu A (u školi), dok će učenici viših razreda OŠ Lj. Gaja i OŠ Kupljenovo te učenici od 1. do 3. razreda SŠ „Ban J. Jelačić“ po modelu C (na daljinu).

Glazbena škola Zlatka Balokovića započinje s radom na daljinu do uređenja novog, privremenog prostora u Lužničkoj ulici.

Centar za mladež privremeno seli u prostorije ŠRC-a Zaprešić, a oni, u suradnji s CK Zaprešić pružaju psihosocijalanu pomoć (098/132-3606) svakim radnim danom od 18 do 20 sati.

Pučko otvoreno učilište svoje tečajeve i radionice nastavlja održavati na daljinu, a za zgradu, koja za sada ima žutu naljepnicu, čeka se detaljan pregled.

Prostorije Foto kino video kluba nisu pretrpjele znatna oštećenja, no kako se nalaze u prostorijama POUZ-a, trenutno djeluju u prostoru na adresi Matije Gupca.

Velika Gorica: Sve škole osim OŠ Eugena Kvaternika i PŠ Dubranec su spremne

Nekoliko šteta na školskim objektima nakon potresa utvrđeno je i na području Velike Gorice. Najviše je stradala PŠ Dubranec čiji će đaci privremeno morati pohađati nastavu na daljinu dok se nastava za njih ne organizira na drugačiji način. Stradala je i dvorana OŠ Eugena Kumičića u centru grada, a osim tih škola sve su druge spremne za početak nastave.-Sve škole su dodatno još jednom pregledali statičari. Sve osim OŠ Eugena Kumičića i OŠ Dubranec bit će spremne za nastavu u ponedjeljak-istaknuo je prilikom obilaska Krešimir Ačkar.

Više o početku nastave novog polugodišta u Velikogoričkim školama znat će se danas nakon sastanka ravnatelja škola i gradske uprave.

Jaska: Školarci iz Svete Jane morat će na nastavu u matičnu školu

U potresu su oštećenja pretrpjele dvije područne škole OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog. PŠ Cvetković stradao je dimnjak no izvršit će se sanacija te je škola sigurna za uporabu i izvođenje nastave. Upitna je sigurnost PŠ Sveta Jana u kojoj se nalazi i područno odjeljenje jaskanskog dječjeg vrtića. Vrtićanci su već ranije preseljeni u vrtić u gradu, dok će se za školarce kojima nastava počinje u ponedjeljak ona organizirati u prostorijama matične škole u gradu.-Dok se ne provjeri statička sigurnost škole te dok se ne utvrdi status klizišta uz školu i dok ne budemo sto posto sigurni s potpisanim izjavama stručnjaka da je PŠ Sveta Jana sigurna, organizirat ćemo prijevoz učenika iz Svete Jane do matične škole u Jastrebarskom. To je privremena mjera, učenici će nastavu pohađati u jutarnjoj smjeni i sve će za njih biti organizirano-istaknula je ravnateljica OŠ Ljubo Babić Sanja Sertić.

(foto 1,2: Grad Zaprešić, foto4: Oš Ljubo Babić)

Galerija slika

U ponedjeljak počinje nastava, no ne vraćaju se svi učenici u svoje škole U ponedjeljak počinje nastava, no ne vraćaju se svi učenici u svoje škole U ponedjeljak počinje nastava, no ne vraćaju se svi učenici u svoje škole U ponedjeljak počinje nastava, no ne vraćaju se svi učenici u svoje škole U ponedjeljak počinje nastava, no ne vraćaju se svi učenici u svoje škole