°C 23

Tvrtka Minergy iz Velike Gorice vaš je prvi korak prema izgradnji solarne elektrane

08.11.2023.

Redakcija

Sve što niste znali o solarnim elektranama, od prvog pitanja do ugradnje i puštanja u pogon, možete dobiti na jednom mjestu u Velikoj Gorici. Tim tvrtke Minergy koja već dvije godine posluje u našem gradu pružit će vam sve potrebne informacije i biti vaš partner u izgradnji doma sa solarnom elektranom i tako vam omogućiti značajne uštede na troškovima života.

Troškovi režija nikada nisu bili veći, a prema trenutnoj geopolitičkoj situaciji oni će samo nastaviti rasti. Očekuje se da će narednih godina struja postati izuzetno skup energent pa mnogi danas posežu za obnovljivim izvorima energije kako bi ostvarili uštede. U Europi i svijetu sve više kućanstava ugrađuje solarne elektrane, dok se kod nas građani puno teže odlučuju na taj korak. Jedan od razloga sigurno je i nedostatak informacija o samoj ugradnji, njenim troškovima i pitanju „Kome se trebam obratiti?”. Tvrtka Minergy odgovorit će vam na sva pitanja i cijeli proces odraditi za vas.

Riječ je o mladoj tvrtki iz Velike Gorice iza koje je niz uspješnih projekata ugradnje solarnih elektrana na zgrade privatnih i poslovnih investitora. Njihov stručni tim bavi se projektiranjem i izradom solarnih elektrana po principu „ključ u ruke”. Oni su tu da vam olakšaju proces od prvog koraka, prikupljanja dokumentacije, prijava na fondove pa sve do izvođenja radova i puštanja elektrane u pogon.

-Prvi korak je da nam se zainteresirani građani obrate. Bilo da se radi o poduzetnicima ili kućanstvima, mi ćemo umjesto njih ispuniti potrebnu dokumentaciju, dobit će procjenu investicije, izračun kolika će biti godišnja ušteda na samoj elektrani, koliki je rok isplativosti i kada se prijaviti na neki od fondova – poručuje tim stručnjaka.

Projekt se izrađuje prema potrošnji kućanstva ili poslovnog subjekta, a cilj je postizanje ušteda, smanjenje režija i samim time troškova života.

-1 kilovat elektrane godišnje proizvede 1100 kilovata po satu što iznosi 146 € (1100 kn). Dakle godišnja ušteda je 146 eura po kW instalirane elektrane – objašnjavaju iz tvrtke Minergy.

Tako se, primjerice, za elektranu od 5kW i od 10kW na području Zagrebačke i Sisačko – moslavačke županije uštede kreću od 730 do 1460 eura godišnje.


10kW elektrana (Potrošači oko 10.000,00 kWh godišnje)

Jugoistok
10,530kWh/godišnja proizvodnja elektrane


5kW Potrošači oko 5.000,00 kWh godišnje)

Jugoistok
5,265kWh/godišnja proizvodnja elektrane


Radi se, stoga, o isplativoj investiciji, a ona vam je još lakše ostvariva uz prijavu na subvencije EU fondova koje će pokriti čak 50 % troškova ugradnje solarnih elektrana.

-Prema najavama iz medija kroz dva mjeseca će se objaviti novi uvjeti fondova putem kojih će se subvencionirati 50 % ugradnje. Šteta je ne iskoristiti takvu priliku koju fond pruža korisnicima, a mi smo tu da svakom pojedinačno pomognemo prilikom prijava. Obratite nam se s povjerenjem i sve ćemo odraditi za vas – poručuju.

Put do samoodrživog doma vam nikad nije bio bliži, a olakšat će vam ga stručni tim tvrtke Minergy kojem se možete obratiti putem e-maila:info@minergy.hr te telefonski na br: 091 605 2059.

U videu u nastavku pogledajte neke od njihovih uspješnih projekata:

 

(promo)