°C 12

Tri nova slučaja zaraze na području Zagrebačke županije

15.07.2020.

Petar Brnada

Zagrebačka županija u posljednja 24 sata bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, izvijestili su jutros iz Županije.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 15.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 210 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više-priopćili su iz Županije.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 64 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a 9 ih je preminulo.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po jedan novi slučaj u ispostavama Zaprešić, Velika Gorica i Vrbovec.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- podsjećaju iz Županije.