°C 19

Traje akcija policije: Evo gdje se jučer vozilo s promilima

01.08.2020.

Maja Peranić

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača PU Zagrebačka zabilježila je 
ukupno 82 prometna prekršaja. Kod 6 osoba zabilježene su veće koncentracije alkohola u krvi, a uhvaćene su na području Zagrebačke županije.

Od ukupnog broja prekršaja 11 su počinili vozači pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela te 10 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Šest osoba je dovedeno na prekršajni sud.
 
-Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:
47-godišnjaka koji je u Velikoj Gorici u Ulici Markuševec turopoljski upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,54 g/kg alkohola, 60-godišnjaka koji je u Dvoričekovoj ulici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,28 g/kg alkohola, 59-godišnjaka koji je u Jablanovcu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,78 g/kg alkohola, 24-godišnjaka koji je u Vrbovcu, Novo selo upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,76 g/kg alkohola, 64-godišnjaka koji je u Ivanić-Gradu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,67 g/kg alkohola, 25-godišnjakinje koja je u također u Ivanić-Gradu upravljala osobnim automobilom dok je u organizmu imala 1,77 g/kg alkohola- izvijestila je PU zagrebačka.

Akcija pojačanog nadzora prometa traje do ponedjeljka.