°C 7

Sveta Nedelja: Od sutra besplatan javni gradski prijevoz! Tri linije do Podsusedskog mosta i jedna noćna!

30.11.2020.

Maja Peranić

Od sutra na području Svete Nedelje počinje prometovanje novog javnog gradskog prijevoza. Ugovor o povjeravanju obavljanja javnog prijevoza putnika kao uslužne komunalne djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika na području grada Svete Nedelje za razdoblje 01.12.2020. - 30.11.2021. godine vrijedan 3.405.655,34 kuna bez PDV-a odnosno 4.257.069,18 kuna s PDV-om, a temeljem ranije potpisanog trogodišnjeg Okvirnog sporazuma potpisali su danas gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i član Uprave poduzeća Autotrans d.d. Vedran Tomičić.

Podsjetimo, Sveta Nedelja je ove jeseni osigurala besplatan javni gradski prijevoz na području grada i prigradskih naselja. Za prijevoznika je odabran spomenut Autotrans d.d. iz Cresa s kojim je sklopljen trogodišnji Okvirni sporazum, a sada i ugovor. Tako je Svetonedeljčanima, i drugim korisnicima gradskog prijevoza na području tog grada omogućena besplatna vožnja na tri gradske linije.Iako je prvotno bilo najavljeno da će trase linija obuhvaćati samo svetonedeljska naselja, linije koje od sutra voze prometovat će sve do Podsusedskog mosta što će uvelike olakšati stanovnicima grada putovanje do glavnog grada, barem do njegove krajnje zapadne točke. Uz to osigurana je i četvrta – noćna kružna linija.

-Besplatan javni gradski prijevoz za sve sugrađane i posjetitelje našeg grada s tri linije do Podsusedskog mosta osigurat će bolju povezanost unutar naselja, ali i odlaske prema potrebnim sadržajima. Treba naglasiti da nakon početnog uhodavanja prijevoza postoji mogućnost izmjene linija ako će biti potrebe te molimo putnike za razumijevanje, posebno u početnim danima prijevoza kada su moguće povremene poteškoće u funkcioniranju dok se sustav ne uhoda – ističu iz Grada Sveta Nedelja.

Grad Sveta Nedelja također intenzivno radi na rješavanju mogućnosti prelaska administrativnih teritorijalnih granica, kako bi se omogućio prelazak autobusa preko Podsusedskog mosta i kako bi se okretište napravilo upravo iza područja mosta i time osiguralo blizinu drugih prijevoznika, ističu iz Grada.

Dodaju i kako je ovo tek uvod u cjelovito integrirano rješenje javnog prijevoza koje planiraju u budućem razdoblju uvesti u suradnji s HŽ-om.

Za prometovanje Svetom Nedeljom spremni su novi autobusi visoke kvalitete koji sadrže osigurana mjesta za trudnice i osobe s invaliditetom te jamče sigurno i ugodno putovanje bez kupovine karata te mnogo drugih pogodnosti.

Vozne redove triju linija 101, 102 i 103 kao i kružne noćne linije pronađite ovdje.

(foto2: Grad Sveta Nedelja)