°C 29

Sveta Nedelja: Konstituiran Stožer civilne zaštite

23.10.2017.

majai

Grad Sveta Nedelja dobio je svoj Stožer civilne zaštite. Potaknuti nedavnim jakim poplavama na području grada gradsko vodstvo odlučilo je osnovati Stožer koji će biti od velike pomoći u sličnim situacijama, a koji je u gradu nedostajao.

Za načelnicu Stožera imenovana je zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, a za zamjenika načelnice Alen Vojvodić koji je dugi niz godina član vatrogasne zajednice i povjerenik Mjesnog odbora Strmec u civilnoj zaštiti. Ostali imenovani članovi su: Mario Vegar (predstavnik PUZS Zagreb), Ivan Štimac (zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje), Vladimir Novak (predstavnik HGSS-a), Anica Francetić Kufrin (predstavnica Gradskog društva Crveni Križ Samobor), Dalibor Jakopec (direktor SVENKOM-a), Zvonko Marko (predstavnik udruga Grada Svete Nedelje), Nikola Skopljak (voditelj upravljačke skupine postrojbe CZ Grada Svete Nedelje), Dražen Mrkić (predstavnik PP Samobor), Hela Širanović (privatna zdravstvena njega u kući) i Tomislav Vrančić (predstavnik poduzeća „Vrančić d.o.o.").

Stožer će osim preuzimanja velike uloge u kriznim situacijama, preuzeti i ulogu u različitim preventivnim programima na području Grada, poput prevencije protiv droga. Načelnica Hršak je kazala kako je imenovanje Stožera odgovornost koju su svi članovi preuzeli na sebe kako bi služili građanima te će ustrajno raditi na osnaživanju i jedinstvu svih članova sustava civilne zaštite u Gradu.

Iz Grada Svete Nedelje istaknuli su kako je cilj da se kroz dogledno vrijeme sustav civilne zaštite u Svetoj Nedelji postavi na zavidnu razinu u odnosu na ostale gradove.

(foto: Grad Sveta Nedelja)