°C 16

Sveta Nedelja: Kod 48-godišnjaka našli pištolje, pušku, prigušivače i streljivo

18.02.2024.

Ivana Ćurić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i građana neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva i vatrenog oružja koje je građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje.
 
-U petak, 16. veljače 2024. godine temeljem naredbe nadležnog prekršajnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora osumnjičenog u Svetoj Nedelji kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto sljedeće oružje i streljivo: dvocjevna puška neutvrđenog proizvođača i kalibra, pištolj neutvrđene marke kalibra 9 mm s dva pripadajuća spremnika, pištolj marke Tanfoglio kalibra 6,35 mm s pripadajućim spremnikom, kućište s prihvatom, sustavom za okidanje i rukohvatom za automatsku pušku sustava „Kalašnjikov“, cijev za zračnu pušku proizvođača „CZ“, zatvarač za repetirajuću pušku nepoznatog proizvođača, dvije cijevi za pušku dužine 25 cm i 21,5 cm, dva prigušivača pucnja te 587 komada streljiva raznih kalibara-izvijestila je policija.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

 

(Izvor i foto:Puz)