°C -3

Sveta Nedelja dodjeljuje 55 stipendije: Srednjoškolci i studenti, prijavite se!

30.09.2020.

Maja Peranić

Grad Sveta Nedelja za ovu je školsku odnosno akademsku godinu pripremio ukupno 55 stipendija za učenike srednjih škola i studente svoga područja. Natječaj je otvoren do 20. listopada stoga se pozivaju srednjoškolci i studenti da se što prije prijave.

Od ukupno 55 stipendija, dodijelit će se 20 učeničkih i 35 studentskih, ističu iz Grada. Bit će tu 10 stipendija učenicima srednjih škola za deficitarna zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a; 5 stipendija učenicima srednjih škola na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa; 5 stipendija učenicima srednjih škola prema kriteriju izvrsnosti (ne odnosi se na učenike 1. razreda); 5 stipendija redovnim studentima u obrazovnim programima na kojima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a treba povećati broj upisanih i stipendiranih studenata; 20 stipendija redovnim studentima preddiplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa; 5 stipendija redovnim studentima diplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa te 5 stipendija redovnim studentima na osnovu kriterija izvrsnosti (ne odnosi se na studente 1. godine studija).

Iznos učeničkih stipendija bit će 600 kuna mjesečno, dok će studentske biti 900 kuna mjesečno i to za razdoblje od 1.11.2020. do 31.10.2021.

Tekst natječaja i dokumentaciju te obrasce za prijavu možete pronaći OVDJE.