°C 22

Sutra kreće zaprašivanje komaraca u Križu

06.06.2019.

Petar Brnada

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma sutra kreće sa larvicidnim i adulticidnim tretiranjem komaraca na području Općine Križ, priopćili su iz Općine.

Zaprašivanje će se provoditi na području Križa, te mjestima Donji Prnjarovec, Gornji Prnjarovec, Johovec, Konšćani, Mala Hrastilnica, Novoselec, Obedišće, Okešinec, Razljev, Rečica Kriška, Širinec, Šušnjari, Velika Hrastilnica i Vezišće, to u petak, 7. lipnja, u večernjim satima i subotu, 8.lipnja, u jutarnjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje aparatima mobil-star i Swinfog, te izlaganjem granula larvicida, insekticidnim sredstvima III. skupine na bazi permetrina i temefosa. Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.

-Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH. U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na sljedeći naredni dan bez oborina- navode iz Općine Križ.