°C 16

Studij sestrinstva od ove jeseni i u Svetoj Nedelji!

13.09.2019.

Romana Šimek

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Svete Nedelje svečano otvoren dislocirani studij sestrinstva koji provodi Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Sveučilišta u Osijeku.

Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Aleksandar Včev, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i razvoj Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku doc. dr. sc. Ivan Miloloža, voditelj studija sestrinstva prof. dr. sc. Igor Filipčić i koordinatorica studija Kristina Bosak.

Gradonačelnik Dario Zurovec pohvalio je projekt te naglasio važnost i ulogu ulaganja u sustav školstva i obrazovanja.

-Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim mikroprimjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobrazovne ustanove moguća kada postoji inicijativa i dobra volja. Ovim potezom želimo dati priliku medicinskim profesionalcima da se školuju, te im pružiti okvire za rast i usavršavanje. Pozivam i druge gradove i općine da se povedu našim primjerom, jer ne želimo vidjeti kako naše medicinske sestre sreću traže izvan granica Hrvatske- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Dislocirani studij sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo otvorit će svoja vrata studentima u Svetoj Nedelji već početkom listopada, u sklopu nove akademske godine 2019./2020. Predavanja će se održavati a u prostorima Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5, u Svetoj Nedelji.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Aleksandar Včev izrazio je svoje zadovoljstvo proširenjem programa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo.

-Otvaranjem ovog studija Sveta Nedelja postaje sveučilišni grad, a naš fakultet dobiva pravu podršku kada je u pitanju administracija i provedba programa. Naši studenti imat će pristup najnovijim znanjima iz struke, a nadamo se da će ih to inspirirati na rad i ostanak u vlastitoj domovini, iako je potreba za medicinskim stručnjacima velika diljem svijeta- istaknuo je dekan prof. Včev.

Voditelj studija prof. dr. sc. Igor Filipčić ravnatelj je Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“ koja je jedna od etabliranih zdravstvenih ustanova u kojima će studenti obavljati praktični dio školovanja, te tako steći iskustvo potrebno za rad u struci, dok stručnost samog programa garantiraju i brojni drugi stručnjaci poput prof. dr. sc. Dragana Schwarza, dr.med., ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, koji je također dio ovog studija.