°C 3

Strmec Samoborski: Mladić automobilom udario biciklista i pobjegao! Policija ga pronašla i utvrdila da je vozio pijan

24.09.2021.

Maja Peranić

Prometna nesreća dogodila se jučer oko 21 sat u Strmcu Samoborskom kada 75-godišnjeg biciklista automobilom udario 19-godišnji vozač udaljivši se nakon događaja s mjesta nesreće, izvijestila je policija. Biciklist je tom prilikom teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu, dok je policija brzo krenula u potragu i pronašla 19-godišnjaka te utvrdila da je vozio pod utjecajem alkohola. Obavljen je i očevid te se znaju okolnosti koje su dovele do nesreće.

-Jučer, 23. rujna 2021. godine oko 20.50 sati u Strmcu Samoborskom, 19-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice kralja Tomislava, a da nije prilagodio brzinu kretanja svoga vozila osobina i stanju ceste, vidljivosti,  atmosferskim prilikama te gustoći prometa tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom. U jednom trenutku, 19-godišnjak je vozilom naletio na 75-godišnjeg biciklistu koji je zajedno s biciklom od siline udarca odbačen u odvodni kanal, dok se vozač automobila udaljio s mjesta događaja bez zaustavljanja odnosno nije ostao na mjestu prometne nesreće niti je pružio pomoć ozlijeđenoj osobi, dok o događaju nije obavijestio policiju-izvijestila je PU zagrebačka.
 
Liječničku pomoć vozaču bicikla je pružena u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su  policijski službenici oko 21.45 sati pronašli vozača automobila kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,35 g/kg. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.