°C 16

Specijalnoj bolnici u Bistri vrijedna donacija

27.02.2018.

Redakcija

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra primila je donaciju vrijednu 112.000 kuna kojom je jedna od njezinih soba opremljena s 5 novih kreveta i 9 antidekubitalnih madraca najnovije tehnologije prilagođenih skrbi za najteže bolesnike. Antidekubitalni terapeutski madraci namijenjeni su pacijentima koji zbog nemogućnosti samostalnog kretanja provode cijeli dan u ležećem položaju, a zahvaljujući svojim karakteristikama omogućit će im najkvalitetniju njegu.

-Većina djece o kojoj skrbimo u našoj bolnici cijeli dan provodi u krevetu. Razlog tome je nemogućnost samostalnog kretanja, različite kontrakture tijela, ali i bolesti radi kojih djeca ne smiju napuštati sobu, u slučaju da zbog otežanog disanja koriste respirator ili dodatni kisik. Zahvalni smo što im uz pomoć ovakvih donacija barem malo možemo olakšati teško zdravstveno stanje i pružiti im najbolju moguću skrb – izjavio je zamjenik ravnatelja bolnice Ivan Šoštarčić.

Iako su većina, djeca nisu jedini pacijenti ove specijalne bolnice, koja brine o 104 kronično bolesna pacijenta u dobi od 3 mjeseca do 46 godina iz cijele Hrvatske. Specijalna bolnica Gornja Bistra jedina je ustanova u našoj zemlji koja tim najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno, stoga su potrebe bolnice za donacijama stalne.

Prepoznala je to i tvrtka B2 Kapital koja je osigurala ovu vrijednu donaciju.

-Kao društveno odgovorna tvrtka smatramo našom obvezom da i na ovaj način pomognemo u rješavanju nekih od problema u zajednici. Briga koju zaposlenici, liječnici i svo osoblje ove bolnice iskazuju prema pacijentima i napori koje ulažu u to da im maksimalno olakšaju teške životne okolnosti. Drago nam je da smo na ovaj način podržali njihova nastojanja i pomogli im da poboljšaju uvjete i dodatno podignu razinu njege i skrbi za pacijente bolnice- izjavila je Tanja Miljanić Presečki, predsjednica Uprave B2 Kapitala.

Potencijalni donatori popis potrepština mogu pronaći na internetskoj stranici bolnice www.bolnica-bistra.hr/sto-nam-je-najpotrebnije.

(Foto:Cropix)

Galerija slika

Specijalnoj bolnici u Bistri vrijedna donacija Specijalnoj bolnici u Bistri vrijedna donacija Specijalnoj bolnici u Bistri vrijedna donacija