°C 18

Specijalnoj bolnici Gornja Bistra darovano vozilo za sanitetski prijevoz

29.10.2019.

Romana Šimek

Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra Županija je donirala vozilo za sanitetski prijevoz. Ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru ključeve vozila uručio je danas župan Stjepan Kožić.

-Maksimalno se trudimo osigurati sredstva za bolje funkcioniranje ove bolnice. Za nabavu ovoga vozila, iz izvornih prihoda proračuna, osigurali smo 250.000 kuna. Vozilo je bilo nužno kako bi se osigurali primjereni uvjeti za prijevoz malih bolesnika na pretrage koje nije moguće obaviti u ovoj bolnici-, rekao je župan. Ravnatelj Mittermayer je rekao da se bolnica dosad koristila sanitetskim vozilom starim 17 godina, s kojim je najviše problema, zbog neadekvatna grijanja, bilo zimi.

-Sada smo dobili novo, potpuno opremljeno vozilo s posebno grijanim stražnjim prostorom, sa sanitetskim nosilima i rampom za djecu u kolicima. Time smo osigurali višu razinu zdravstvene zaštite za naše bolesnike. Zahvala Županiji na poklonu!-, poručio je Mittermayer.

Primopredaji vozila prisustvovao je i načelnik Bistre Krešimir Gulić, podsjetivši da su stvoreni osnovni preduvjeti za gradnju nove bolnice, jer postojeća, smještena u negdašnjemu dvorcu, radi u neadekvatnim uvjetima.

-Lokacija je odabrana, država je darovala zemljište, u proračunu Bolnice osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije, općina je riješila prostorno-plansku dokumentaciju i osigurat će potrebnu infrastrukturu... Vjerujem da će i Vlada RH prepoznati potrebe za ovakvom bolnicom i da će se uz njezinu pomoć i pomoć Županije projekt gradnje nove bolnice i realizirati-, rekao je Gulić.