°C 10

Specijalisti prihvatili poticaje Županije: Dugo Selo dobilo ginekologa, u Samobor stiže pedijatrica!

26.04.2021.

Maja Peranić

Nakon šest krugova natječaja za zapošljavanje specijalista, dobre vijesti idu u Dugo Selo gdje je s radom započeo Tomislav Kulaš, specijalist ginekologije. U sklopu atraktivnih mjera koje je Zagrebačka županija osigurala za prijeko potrebne specijaliste, župan Stjepan Kožić novom je liječniku danas uručio ključeve automobila kojeg će imati na raspolaganju 24 sata dnevno.

-U Hrvatskoj nedostaje gotovo 2000 liječnika, posebice specijalista stoga zahvaljujem doktoru Kulašu što je izabrao Dom zdravlja Zagrebačke županije-rekao je župan Stjepan Kožić te najavio da već u svibnju stiže specijalistica pedijatrije u Samobor. 

-Naše poticajne mjere polako daju rezultate stoga vjerujem da ćemo vrlo skoro dobiti pedijatra u Vrbovcu te ginekologa u Ivanić-Gradu-poručio je Kožić.

Osim novog automobila, Zagrebačka županija je za navedena četiri deficitarna radna mjesta osigurala subvencioniranje kamata na stambeni kredit ili trošak podstanarstva te sufinanciranje vrtića.

-Kako bi dugoročno riješila problem manjka liječnika Zagrebačka županija jedna je od rijetkih županija u Hrvatskoj koja financira specijalističko usavršavanje liječnika-rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslav Bergman dodavši kako županija s 1,3 milijuna kuna financira 9 mladih liječnika na specijalizaciji, dok su za 16 specijalizacija sredstva osigurana iz europskih fondova.

-Zahvaljujem se Zagrebačkoj županiji na novom automobilu. To je jedna zaista poticajna mjera!- rekao je doktor Tomislav Kulaš koji nakon devet i pol godina rada u KB Merkur te pet i pol godina rada u Specijalnoj bolnici Agram preuzima zdravstvenu skrb za oko 6500 pacijentica s dugoselskog područja.

Na pitanja što je s novom školom u Dugom Selu, župan Kožić istaknuo je kako gradnja nove osnovne škole kreće sljedeće godine za što su sredstva osigurana u projekcijama proračuna i to 15 milijuna kuna u 2022. godini, a 30 milijuna kuna u 2023. godini.

-U tijeku je izrada projektne dokumentacije za školu koja će primiti 600 učenika u 20 razrednih odjeljenja čime će se rasteretiti postojeće dvije osnovne škole na dugoselskom području-rekao je Kožić.

(Zagrebačka županija)