°C 25

Snažan vjetar ruši stabla diljem županije, policija preporuča da ne izlazite na otvoreno

13.05.2019.

Petar Brnada

Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno, upozoravaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Pritom su naglasili da se to posebice odnosi na starije osobe i djecu i dodali da preporučuju građanima da koriste javni prijevoz.

-Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112- priopćili su iz PUZ-a.

Jaki vjetrovi praćeni kišom koji pušu još od nedjelje u Velikoj Gorici su na više lokacija rušili stabla koja djelatnici VG Komunalca trenutno uklanjanju, a snažan vjetar digao je i krov s jedne obiteljske kuće. Većih problema imaju i u Svetoj Nedelji gdje je veliko nevrijeme pogodilo grad, a vrijeme je gotovo identično diljem županije.

-Dijelovi grada zatvoreni su zbog nemogućnosti prolaska autobomobila. Svenkom i Vatrogasna zajednica su na terenu te će biti dostupni tijekom cijelog dana. Molimo građane da nam prijave ako vide prepreke na prometnicama- poručuju iz Grada Svete Nedelje.