°C 12

Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici

03.09.2018.

Redakcija

S današnjim danom u cijeloj Hrvatskoj u školske klupe sjeda pola milijuna učenika. Poseban je prvi dan škole za one koji su tek na početku svog osnovnoškolskog obrazovanja. Na području Velike Gorice u učionicama svoje je mjesto pronašao i 721 prvašić.

-Prvi dan škole prigoda je da našim prvašićima i ostalim školarcima zaželimo sretnu i uspješnu školsku godinu. I ove godine značajna sredstva investirali smo u uređenje i opremanje velikogoričkih škola, među kojima posebno treba spomenuti OŠ “Jurja Habdelića” koja je nakon gotovo pola stoljeća postojanja dobila blagovaonicu s kuhinjom-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je jutros sretno školovanje zaželio učenicima prvih razreda u OŠ Jurja Habdelića gdje od jutros radi nova školska kuhinja.

Prvašići su dočekani u svim školama uz priredbe kako im početak školske godine bio što opušteniji te kako bi se upoznali s novom okolinom bez straha.

Osnovna škola Vukovina ove je godine upisala 85 učenika u pet razreda. Nakon školske priredbe u velikom holu svoje prvašiće u 1. a i 1.b razred uvele su danas učiteljice Ana Grljević i Ivana Kajganić. U Područnoj školi Rakitovec devetu generaciju đaka dočekao je učitelj Miroslav Grahovac, u PŠ Buševec dobrodošlicu prvacima poželjela je učiteljica Ana Šestak , a u PŠ Mraclin Kata Jolić.

-Ove godine upisali smo pet učenika manje nego lani, ali kad gledamo koliko je učenika sadašnjih petih i šestih razreda imamo po 75 učenika što je dosta dobro. Došlo nam je još četvero novih učenika iz Zagreba i Velike Gorice i veseli nas početak nove školske godine. Imali smo radove u Buševcu i Rakitovcu gdje smo mijenjali stolariju, a u Buševcu su novi prozori zamijenili one stare 40 godina. Nastojimo raditi na podizanju standarda učenika i učitelja kako bi i objekti bili na razini za današnje vrijeme. Sve škole imaju pametne ploče ,imamo pametne ekrane, kupili smo još jedan, još ćemo ih nabaviti da što lakše djeci približimo djeci nastavu-rekao nam je ravnatelj Damir Bedić.

Na brojnim pješačkim prijelazima u blizini osnovnih i područnih škola prvog tjedna dežurat će i vatrogascikako bi pomogli mališanima u snalaženju u prometu.

-Apeliramo roditelje da pripaze u prvom tjednu na djecu u prometu te pozivamo sve vozače na oprez, dok se djeca ne priviknu i nadamo se da će sve biti u najboljem redu. Prva dva tjedna su najosjetljivija dok prvašići ne steknu samopouzdanje, pa će vatrogasci ovaj tjedan dežurati na pješačkim prijelazima u blizini škola-dodao je ravnatelj Bedić.

Prvašići, vidno uzbuđeni zbog prvog dana škole, sa zanimanjem su prolistali i udžbenike koji su ih dočekali na klupama, a od sutra kreću s učenjem i najljepšim dobom života, onim đačkim.

 

Galerija slika

Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici Školsko zvono za 721 prvašića u Gorici