°C 10

Škola filma za djecu i mlade u Donjoj Zelini

02.03.2020.

Redakcija

Od 5. do 8. ožujka u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini održat će se besplatna filmska radionica. Riječ je o intenzivnoj radionici izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i Diversions International Short Film Festivala.

Radionica je namijenjena prije svega osnovnoškolcima, ali i ostalim zainteresiranima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u četiri dana. Na ovoj intenzivnoj radionici, nekoliko će autora realizirati svoj prvi film. Radionica počinje razradom ideja i filmskih priča, nastavlja se snimanjem te završava montažom i prikazivanjem filmova. Na radionicu su dobrodošli i ostali kreativci koji su željni izraziti se kamerom, bez obzira na prethodno filmsko iskustvo. Uvodno predavanje počinje u četvrtak, 5. ožujka u 15 sati u prostorijama škole Ksavera Šandora Đalskog. Tada se razvijaju ideje i radi se plan snimanja i montaže za vikend. Filmovi se snimaju i montiraju kroz subotu i nedjelju, a završeni filmovi prigodno će se, uz dodjelu diploma, prikazati u nedjelju 8. ožujka poslijepodne u dvorani Kraluš u Svetom Ivanu Zelini. Točan termin projekcije objavit će se naknadno.

Voditelji radionica su filmski autori Michele Bulešić i Toma Zidić. Radionice vodi Diversions International Short Film Festival, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline.

Zainteresirani polaznici mogu popuniti prijavnicu putem ovog linka. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mailom ili pozivom na broj +385 91 503 9026.

Broj mjesta ograničen je na osam polaznika.