°C 14

Samobor: Sto tisuća kuna više za učenike i studente

15.10.2019.

Romana Šimek

Grad Samobor i ove će školske godine stipendirati učenike i studente, te mlade glazbenike,  a u proračunu su za stipendije osigurali 620 tisuća kuna, što je sto tisuća kuna više nego prošle godine.

Povećali su, naime, i broj i iznos stipendija. U ovoj će školskoj godini, tako, umjesto dosadašnjih sedam dijeliti 10 stipendija za učenike temeljem izvrsnosti, dok je broj studentskih stipendija (temeljem kriterija izvrsnosti) povećan sa 10 na 15. Umjesto dosadašnjih 15, ove će godine dodijeliti 18 stipendija temeljem socio-ekonomskog statusa. Što se iznosa tiče, povećan je iznos stipendija temeljem kriterija izvrsnosti, i to za učenike sa 500 na 600, a za studente sa 800 na 1.000 kuna mjesečno. Stipendije temeljem kriteria socio-ekonomskog statusa za učenike (dijeli se 30 stipendija)  i dalje iznose 600, a za studente 1.000 kuna mjesečno.

Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je 14., a traje do 28. listopada do kad se zaprimaju prijave kandidata.  Iz Grada naglašavaju da kandidati mogu predati molbu za više vrsta stipendija, ukoliko to naznače na prijavnici budući da je raspisan jedinstven natječaj. Na taj način omogućit će se da kandidati ostvare pravo po osnovi na kojoj mogu postići najveći broj bodova. Svu dokumentaciju i uvjete možete pronaći na službenoj internet stranici Grada Samobora.