°C 12

Samobor: Čeka se realizacija Eno-gastro centra

11.12.2019.

Romana Šimek

Pod predsjedanjem Marijana Karlovića, u prostorijama Udruženja obrtnika 9. prosinca održana je redovna godišnja 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobor. Predsjednik udruženja u svom se uvodnom izlaganju osvrnuo na provedene aktivnosti tijekom godine i iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i radom tijela udruženja, koje će se jednakim intenzitetom nastaviti i u idućoj godini.

Karlović se posebno osvrnuo na projekt "Eno–gastro centar", koji bi se trebao nalaziti u zgradi nekadašnje šegrtske škole u Langovoj ulici, a kojeg udruženje u suradnji sa Zagrebačkom županijom i Gradom Samoborom priprema već niz godina te su već izdvojena i značajna financijska sredstva. Iako je udruženje napravilo studiju izvedivosti i pripremilo potrebnu dokumentaciju, te istu predalo Gradu Samoboru, oko projekta nema vidljivih pomaka.

Skupštinari su složni u mišljenju da samoborski obrtnici i njihovo udruženje zaslužuju takav centar, koji bi Grad Samobor, poznat po obrtništvu, učinio još boljim i poznatijim, a budući obrtnici koristili bi ga za učenje i dodatno usavršavanje. Skupštinari su podržali predsjednika i ovaj projekt, značajan za daljnji razvoj Samobora i obrtništva.

Zbog odjave obrta i odlaska u mirovinu razriješeni su dužnosti dosadašnji članovi Skupštine Željko Brodar i Boris Kralj, a za nove članove imenovani su, na prijedlog Ceha proizvodnih obrta Stjepan Bašić, te na prijedlog Ceha građevinara Vlado Bašić. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili financijski plan i program rada za 2020., kao i izvješća o materijalno–financijskom poslovanju i radu Nadzornog odbora za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2019.

Skupštinari su primili na znanje i izvješće predsjednika o provedenoj samoprocjeni, sukladno Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izrade i izvršavanja financijskih planova neprofitnih organizacija.

Stručna služba Udruženja obrtnika predstavila je skupštinarima novi projekt - digitalni katalog "Top poduzetnik". Katalog će biti mjesto na kojem svi poslovni subjekti, obrtnici, tvrtke, poljoprivrednici i svi zainteresirani mogu promovirati svoje usluge i proizvode. Osim digitalnog kataloga, udruženje je osnovalo i Klub TOP poduzetnik, koji svojim članovima nudi mnoštvo usluga i pogodnosti, od promocije njihovih proizvoda i usluga do pisanja i izrade projekata za natječaje. Članovi Kluba TOP poduzetnik održavaju redovite sastanke nekoliko puta mjesečno u prostorijama udruženja radi još čvršćeg povezivanja i širenja poslovnih mreža i kontakata.