°C 19

Samo jedan novozaraženi u Zagrebačkoj županiji, izliječene četiri osobe

07.07.2020.

Petar Brnada

Područje Zagrebačke županije u protekla 24 sata bilježi samo jedan slučaj zaraze koronavirusom, pokazuju jutrošnji podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Prema izvještaju Zavoda, na području Zagrebačke županije do utorka, 7.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 187 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj novooboljeloj osobi više, dok su četiri osobe izliječene.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve je jedan novi slučaj u ispostavi Samobor. Uz jednog novozaraženog zabilježena su i po dva slučaja izlječenja u ispostavi Samobor i ispostavi Zaprešić.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 129 osoba, a sedam ih je preminulo.

-Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od stane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima- poručuju iz Županije.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.