°C 22

Prosječna dob oboljelih je 49 godina, u Zagrebačkoj županiji zasad ih je 11

26.03.2020.

Redakcija

Jutros je potvrđeno 39 novooboljelih osoba. U Hrvatskoj je ukupno potvrđeno 481 oboljelih osoba, a 22 osoba je ozdravilo, te je otpušteno iz bolnice. Obavljeno je ukupno 3.958 testiranja, od toga samo jučer oko 566. U Zagrebačkoj županiji za sada je potvrđeno 11 slučajeva.

Prosječna dob oboljelih je 49 godina. U samoizolaciji je 18.601 osoba, od čega 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Na novi koronavirus pozitivna su dva policijska službenika, a njih 90 je pod mjerama samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer, 25. ožujka donio je Odluku kojom se uvodi izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19.

Vozni redovi: 

Ističemo kako se uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH u ovom trenutku svi moraju striktno pridržavati jer je to jedini način da se smanji širenje zaraze koronavirusom, držite distancu od 2 metra, u ovom trenutku socijalna distanca je jedan od presudnih čimbenika daljnjeg razvoja situacije.

Ovdje su SVE DO SAD DONESENE ODLUKE Stožera civilne zaštite RH vezane za koronavirus.

Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr. Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.