°C 16

Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru

23.10.2020.

Maja Peranić

Policija je pronašla unajmljeni skladišni prostor na području zagrebačkog naselja Ježdovec gdje je 39-godišnjak držao duhan koji je obrađivao, usitnjavao rezalicom, pakirao i preprodavao po susjednim gradovima – Zagrebu i Samoboru. U svojoj kući u Kerestincu (Sveta Nedelja) muškarac je montirao i stroj za punjenje cigareta koje je ondje proizvodio te i njih preprodavao. Provedeno je kriminalističko istraživanje.

-Sumnja se da je osumnjičeni tijekom rujna i listopada 2020. godine s ciljem da za sebe i drugoga pribavi protupravnu imovinsku ili drugu korist u Ježdovcu, unajmio skladišni prostor, nakon čega je, kupio stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. „ rezalicu“, koju je potom dopremio i montirao u navedenom skladišnom prostoru. U više navrata, na ilegalnom tržištu je kupio veće količine duhana u listu, koji je potom dovezao i uskladištio u ranije unajmljenom skladišnom prostoru. Nakon toga je osumnjičeni navedeni duhan u listu pomoću „rezalice“, rezao i usitnjavao, a potom pakirao u manje krivotvorene plastične vrećice u pakiranja po 50, 500 i 1000 grama te u plastične vreće u količinama od 10 i 20 kilograma, a potom dalje preprodavao na području Zagreba i Samobora te šireg područja Republike Hrvatske.


 
Također, muškarac je duhanom punio i cigareta. Osumnjičen je da je pribavio stroj za punjenje cigareta tzv. “punilica” koju je potom montirao na adresi u Kerestincu, u tavanskoj prostoriji kuće u svom vlasništvu, pomoću kojeg je sitno rezani duhan punio u cigare, a potom ih dalje preprodavao.
 
-Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa carinskim službenicima Ministarstva financija, Carinske uprave, temeljem naloga Županijskog suda obavili su pretragu unajmljenog skladišnog prostora kojom prilikom je pronađen stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. “rezalica”, 13 komada noževa koji se montiraju na tzv. “rezalicu” i služe za rezanje i usitnjavanje duhana u listu, jedna vaga,  52 kartonske kutije u kojima se nalazi duhan u listu, sveukupne težine 6.190 kilograma, 67 plastičnih vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine 715 kilograma,  5 plastičnih vreća u kojima se nalazi duhan u listu sveukupne težine 80 kilograma, a sve bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH te ručni viličar. Pretragom kuće u Kerestincu pronađen je stroj za punjenje cigareta tzv. “punilica“, 145 komada plastičnih vrećica zapremnine 50 grama, ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine oko 40 kilograma, 107,8 kilograma sitno rezanog duhana, 103 komada cigareta ručno punjenih sitno rezanim duhanom, također sve bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH te 6 kartonskih kutija-stoji u izvješću PU zagrebačke.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

(foto: PUZ)

Galerija slika

Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru Pronađeno skladište sa 7 tona duhana! Muškarac ga pakirao pa preprodavao po Samoboru