°C 19

Priveden 20-godišnjak iz Vrbovca: U kući držao velike količine automatskog oružja

01.12.2021.

Redakcija

 

Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražen je dom osumnjičenog 20-godišnjaka na području Vrbovca prilikom čega je pronađena veća količina oružja.

-Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog na području Vrbovca kojom prilikom je pronađena veća količina oružja, i to: automatski pištolj tzv. “škorpion“, automatska puška tzv. „kalašnjikov“, dva plinska pištolja, puška na preklop kućne izrade s prigušivačem pucnja i optičkim ciljnikom, ukupno 287 komada raznih vrsta i kalibra streljiva te 7 komada patrona- izvijestili su iz PUZ-a. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Također, policija podsjeća građane na mogućnost dragovoljne predaje oružja.

(foto: PUZ)