°C 21

Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice

25.08.2023.

Ivana Ćurić

Stotine mladih studenata iz cijelog svijeta okupiralo je ovog tjedna svojim bolidima više od 50 boxeva na poligonu Mičevec.

Formula Student Alpe Adria 2023. pruža nevjerojatnu priliku mladim inovatorima da pokažu svoju stručnost, kreativnost i timski duh. Sudionici će se natjecati ne samo za prestižne nagrade, već i za priznanje industrije te priliku da svoje ideje i rješenja predstave svjetskim liderima autoindustrije Na događaju sudjeluje oko 1500 studenata iz cijelog svijeta.

Najveća atrakcija za gledatelje bit će u petak, 25. i subotu, 26. kolovoza tijekom cijelih dana. U tim danima nas očekuju auto cross, panoramska fotografija sa svim bolidima na stazi, formacijski krug po stazi. Tu je i finale statičkih disciplina, utrka izdržljivosti te posebne atrakcije za djecu i bogat sadržaj za sve posjetitelje. Gledatelji mogu razgledati sve izloženo uključujući i bolid Formule 1 iz tima HAAS.

Veliki interes medija iz regije bio je već prvog dana pažnju je privlačio i bolid hrvatskih predstavnika, studenata Sveučilišta u Zagrebu. Matija Momčilović je istaknuo:

„Ovaj događaj je iznimno važan za hrvatske studente. Nije bilo ovakvog natjecanja na ovim prostorima. Mi smo od prošle godine jedno od 13 službenih svjetskih natjecanja. Od ove godine na lokaciji Poligona Mičevec. Pozivamo sve studente iz cijele Hrvatske da dođu, upoznaju vrhunske stručnjake kojima mogu postavljati pitanja te upoznaju kolege. Danas ovdje imamo budućnost autoindustrije u Europi i svijetu!“

Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, a za ostale se ulaznice mogu kupiti u sustavu Entrio.hr ili na ulazu na poligon Mičevec.

Formule studenata iz cijelog svijeta ocjenjivat će stručnjaci iz samog vrha autoindustrije kao što su Formula 1, Aston Martin, Porsche Engineering, Rimac Technology, Bugatti Rimac, Mercedes AMG Formula E, AVL, McLaren Racing i Ferrari. Partneri projekta su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Grada Velike Gorice.

Galerija slika

Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice Posjetite oktanski spektakl u Mičevcu nadomak Velike Gorice