°C -3

Pola milijuna kuna Petrinji, Sisku i Glini stiže iz Samobora!

30.12.2020.

Maja Peranić

Grad Samobor, odnosno građani Samobora, pomoći će stradalim gradovima Petrinji, Sisku i Glini s pola milijuna kuna, sredstvima iz proračunske pričuve, objavili su iz Grada Samobora.

Gradu Petrinji pomoći će se s 200 tisuća kuna, a Sisku i Glini s po 150 tisuća. Odlučeno je to na Kolegiju gradonačelnika Kreše Beljaka, a pomoć će biti uplaćena već danas.

-Građani Samobora, kao i Gradska uprava, uvijek su spremni pomoći, osobito u ovakvim situacijama kada svi ostajemo bez teksta. Nesreća koja je zadesila Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta traži suosjećanje i pomoć svih nas. Samobor je uz vas- poruka je iz Samobora.

Samoborci su već jučer bili na stradalim područjima i pomagali unesrećenima. Tamo su se našli članovi samoborskog Crvenog križa te HGSS-a Samobora. Potrepštine za potresom pogođena područja u Samoboru se prikupljaju i danas do 20:00 sati na adresi Miroslava Krleže 5 i Ilirskog pokreta 2 u Samoboru.

Donirati novčana sredstva za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku možete na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Zamjenici samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković pozvali su građane da svoje donacije donose organizirano, preko samoborskog Crvenog križa kojem će se osigurati sva potrebna podrška, kad je riječ o prostoru i prijevozu.