°C 21

Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu

04.03.2020.

Petar Brnada

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Kako navode iz PUZ-a, sumnja se da je 58-godišnjak, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Vukovog Sela koje se nalazi u sastavu općine Brdovec, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, nakon čega je tako uzgojenu drogu usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao krajnjim korisnicima.

-Ujedno se sumnja da je, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na zasad neutvrđen način nabavio i bez prethodnog odobrenja neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno ili dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, a koje je potom sakrio u kući u kojoj boravi- priopćili su iz policije.

Policijski su službenici 3. ožujka pretragom kuće u mjestu Vukovo Selo potvrdili sumnju pronalaskom improviziranog laboratorija za uzgoj bilja u kojem je bila zasađena 41 stabljika marihuane visine od 5 do 11 centimetara, uređaj za vakumiranje s tragovima droge i vrećice za pakiranje droge kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Pretragom je također pronađena i jedna ručna bomba „M75“. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka

Galerija slika

Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu Pokraj Brdovca otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, kod vlasnika kuće pronašli i ručnu bombu