°C 21

Područni odjel Glazbene škole Zlatka Grgoševića kreće s radom

09.09.2019.

Romana Šimek

Velika želja mnogih Zelinčana, uz dugogodišnji trud gradonačelnika Hrvoja Košćeca i ravnateljice Glazbene škole Zlatka Grgoševića Ljerke Pašalić napokon se ostvarila. Ovom školskom godinom u Gradu Sveti Ivan Zelina s radom počinje Područni odjel Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 25. travnja 2019. Rješenje kojim se odobrava Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića početak rada Područnog odjela u Sv.Ivanu Zelini i početak izvođenja Nastavnog plana i programa za osnovnu glazbenu školu za instrumente : Klavir, Gitara, Violina, Tambure i Harmonika.

Prijamnom ispitu koji je bio održan u lipnju pristupilo je preko 60 zainteresirane djece, a prema odobrenju Ministarstva znanosti i obrazovanja prvu glazbenu poduku započeti će 25 učenika 1. razreda osnovne glazbene škole.

Nastava će se održavati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina. Stigli su već i prvi instrumenti, čiju je kupnju financirao Grad Sveti Ivan Zelina: 2 klavira, 5 violina, a uskoro stižu i tambure, gitara i harmonika.

-Veselimo se što prostor Pučkog otvorenog učilišta ima prekrasnu obnovljenu dvoranu, u kojoj će već krajem godine biti održani prvi koncerti naših prvašića, a do kraja nastavne godine i zajednički koncert s učenicima iz matične škole-, riječi su ravnateljice Ljerke Pašalić koja je napomenula da će i sva događanja tijekom ove školske godine bit će posvećena proslavi 40. obljetnice djelovanja glazbene škole u Sesvetama-Zagrebu, a kao jedan od poklona za obljetnicu svakako je i početak rada Područnog odjela u Svetom Ivanu Zelini.

U Područnom odjelu Sveti Ivan Zelina dogovor za raspored nastave instrumenata i solfeggia bit će u utorak 10. rujna, u 17.30 sati gdje će učenici i roditelji upoznati profesore, dobiti sve informacije vezane uz glazbeno obrazovanje i dogovoriti raspored nastave.

Ukoliko bude zainteresiranih, krajem mjeseca rujna biti će početak nastave Početničkog solfeggia (djeca od 6-8 godina) za što roditelji mogu popuniti on line prijavu na stranici Škole www.gs-zgrgosevica.hr, uz napomenu da su iz Svetog Ivana Zeline.

-Veselimo se početku rada Područnog odjela, a svim učenicima želimo sretnu i uspješnu 1. školsku godinu u glazbenoj školi, puno dobre glazbe i lijepih koncerata- kazali su iz Glazbene škole.