°C 28

Petra Škrobot i Dario Zurovec: Izgradit ćemo biciklističku stazu između Samobora i Svete Nedelje

23.08.2021.

Maja Peranić

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec održali su zajednički sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta oko projekata poboljšanja prometne infrastrukture tih dvaju susjednih gradova. U planu su rekonstrukcije na prometnicama, usklađivanje semaforizacije na potezu između tih dvaju gradova, te na posljetku i projektiranje biciklističke staze koja bi povezala Samobor i Svetu Nedelju preko „betonke”.

O sastanku s HAC-om i zahvatima koji ih čekaju izvijestio je putem svog službenog Facebook profila gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.-Mnogo je zahvata koji se redom planiraju napraviti: rekonstrukcija između dva rotora u Svetoj Nedelji s planiranim početkom radova na jesen, produžetak biciklističke staze od strane grada Samobora kroz ulicu Lug u Svetoj Nedelji prema ulici dr. Franje Tuđmana s planiranim početkom radova na jesen, koordinacija rada semafora od Svete Nedelje do samoborskog ipsilona radi bolje protočnosti, planirani početak usklađivanja semafora je kroz 9. mjesec-kazao je Zurovec te najavio i krunu projekata – biciklističku stazu između ovih gradova.

-Zajedničkim dogovorom i usklađivanjem s Hrvatskim cestama, krenut ćemo u projektiranje biciklističke staze uz državni potez "betonke" od granice sa Svetom Nedeljom do ulaza u Samobor. Zajedničkim i upornim radom želimo biti za primjer drugima-poručio je Zurovec.

(foto: facebook)